'Omdat je mag zijn wie je bent'

In 2019 bedacht ik 10 zinnetjes, printte ze op kaartjes en hing ze rond de spiegel van onze badkamer. De teksten op de kaarten waren affirmaties voor mijn dochter van toen 11 jaar oud.
Al ruim 22 jaar samen met Dennis, moeder van 3, twee dochters van 23 en 15 en een zoon van 21. De jongste twee zijn gediagnositiceerd met ASS. Wat het effect van autisme en aanverwante diagnoses zijn op een gezin, is lastig compact op te schrijven. Het zijn zoveel emoties, er gebeurd altijd zoveel, van boosheid, angst tot aan agressie. Omdat ik vond dat vooral de jongste in het geheel over het hoofd werd gezien (al deed ik nog zo mijn best), daarom de 10 kaartjes met de zinnetjes, zodat ze die twee keer per dag mocht lezen bij de badkamer spiegel. Om zo te voelen, dat zij er ook toe doet, ze er mag zijn en ze vooral mag zijn wie ze is. Niet veel later maakte ik de website mindcards.nl.

Het idee van een bedrijf bleek toch wat te hoog gegrepen in ons gezin. Ik had weinig energie om er vol voor te gaan. De tijd was het nog niet. Toen kwam de pandemie om de hoek krijgen, en werd voor iedereen het dagelijkse leven anders.

Het ondernemerschap bleef kriebelen mijn creativiteit ook. Zo zag ik mezelf ineens mode en haar accessoires verkopen (met weinig succes maar o zo leuk in de tijd dat we niks konden en mochten). En ergens daar in al die chaos en toestanden, ontstonden geheel onbedoeld de maanstandposters.

2023 inmiddels, ik mag dagelijks zoveel moois ontwerpen. Maar ook al die mooie verzoeken van jullie om een ontwerp net iets anders te maken, of het aller tofste, de klanten die me de vrije hand geven. Dan onstaat er iets wat altijd klopt, want mijn intuitie blijkt een waanzinnige creatiebron. 
Inmiddels zijn mijn posters verspreid over Nederland en Belgie, net zoals trouwkaarten en uitnodigingen, rouwkaarten en bijzondere herinneringen mag ik vormgeven. De mindcards zijn er ook nog, met bijpassende posters.

Wat de toekomst brengt, ik kijk er naar uit!

meer over mij en mijn gezin? klik hieronder!

nicole heinen
a2 poster alles
Wat onze klanten zeggen
45 beoordelingen